Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinnokonferens med mycket kultur

Ane Brun, Marit Bergman, Virpi Pahkinen och Say Lou Lou är några av de kulturella huvudakterna när kvinnokonferensen Nordiskt forum kommer till Malmö i juni.

Norska Ane Brun är an artisterna som kommer till Nordiskt forum.Bild: Patrick Persson
Den 12-15 juni arrangeras Nordiskt Forum i Malmö. Ett "feministiskt Almedalen" har det kallats med många inbjudna talare. Men programmet i Malmö Arena rymmer även mycket kultur.
Musikerna Ane Brun, Emil Jensen och Cleo & Kristin Amparo, dansaren Virpi Pahkinen, teaterföreställningarna "Kriget har inget kvinnligt ansikte", "Vaginamonologer" och Nina Hemmingssons "Mina vackra ögon" är några av programpunkterna. På invigningen bjuder dessutom Josefin Johansson, Arja Saijonmaa och Kakan Hermansson på allsång.
Dessutom kommer det att finnas gratis kulturaktiviteter som är öppna för allmänheten.
Utanför arenan på Hyllie torg kommer exempelvis Scen 2020 att bjuda på artister som Könsförrädare, Behrang Miri, Partiet, Systraskap, Tikkle Me, Tussilago och Juck.
Och i Folkets park i Malmö kommer Emma Knyckare och Josefin Johansson att vara värdar och quizledare på Stora scenen där även Say Lou Lou och Marit Bergman ska uppträda.
Inne på Moriskan i Folkets park kommer Malmö feministiska nätverk att bjuda på en 3-dagarsfestival där Liv Strömquist, Athena Farrokhzad, Hanna Fahl, Joanna Rubin Dranger, Julia Skott, Cecilia Nordlund, Tiina Rosenberg, Sara Granér med flera kommer att medverka. På kvällarna blir det klubbmusik med flera inbjudna klubbar och artister.
Gå till toppen