Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kulturtätt på kvinnoforum

Ane Brun, Marit Bergman, Virpi Pahkinen och Say Lou Lou är några av de kulturella huvudakterna när kvinnokonferensen Nordiskt forum kommer till Malmö i juni.

Den 12–15 juni arrangeras Nordiskt Forum i Malmö. Ett ”feministiskt Almedalen” har det kallats med många inbjudna talare. Men programmet i Malmö arena rymmer även mycket kultur.
Musikerna Ane Brun (bilden), Emil Jensen och Cleo & Kristin Amparo, dansaren Virpi Pahkinen, teaterföreställningarna ”Kriget har inget kvinnligt ansikte”, ”Vaginamonologer” och Nina Hemmingssons ”Mina vackra ögon” är några av programpunkterna. På invigningen bjuder Josefin Johansson, Arja Saijonmaa och Kakan Hermansson på allsång.
Utanför arenan på Hyllie torg finns gratis kulturaktiviteter som är öppna för allmänheten. På Scen 2020 bjuds exempelvis på artister som Könsförrädare, Behrang Miri, Partiet, Systraskap, Tikkle Me, Tussilago och Juck.
Och i Folkets park i Malmö kommer Emma Knyckare och Josefin Johansson att vara värdar och quizledare på Stora scenen där även Say Lou Lou och Marit Bergman ska uppträda.
Inne på Moriskan i Folkets park tänker Malmö feministiska nätverk bjuda på en tredagarsfestival där Liv Strömquist, Athena Farrokhzad, Hanna Fahl, Joanna Rubin Dranger, Julia Skott, Cecilia Nordlund, Tiina Rosenberg, Sara Granér med flera kommer att medverka. På kvällarna blir det klubbmusik med flera inbjudna klubbar och artister.
Gå till toppen