Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Sevedsbo: ”Nu vill jag inte bo kvar”

Raza Arnaut föll ner från sängen av den kraftiga explosionen utanför hennes lägenhet i Malmö i går natt. ”Jag kan inte sova här fler nätter. Jag är jätterädd”, säger hon.

Från balkongen ser hon ner på de sprängskadade bilarna nere på gatan. På bilkarosserna och husfasaden är det hundratals splitterskador från granaten.
Det är bara några timmar efter sprängningen och Raza Arnaut försöker hantera det som hänt.
– Jag har bott här i över sjutton år och det är en jättefin lägenhet. Men nu vill jag inte bo kvar, jag vill flytta, säger hon.
Efter explosionen satt hon inne i lägenheten och ”skakade och skakade”.
– Det var en stor kraftig smäll. Det var likadant som under kriget i Bosnien. Jag flydde därifrån 1992. Nu kommer mycket av det tillbaka.
En annan av de boende i huset berättar hur hon lyftes upp i sängen av explosionen.
– Jag kände en rejäl smäll och lyfte tio centimeter från sängen. Det var en kraftig explosion. Jag satte mig på sängkanten och hörde alla billarmen utanför.
– Jag rullade upp rullgardinen och undrade vad som hände. Och så ringde jag SOS Alarm.
Hon kan inte hålla tillbaka tårarna när hon berättar.
– Jag blev jätterädd. Smällen var enorm. Det var väldigt obehagligt.
– De senaste fem åren har det blivit total katastrof. Rasmusgatan kallas Droggatan.
Gång på gång har hon ringt till polisen när hon sett personer som sysslar med misstänkt narkotikahantering.
– De har kommit ett par gånger. Men jag har kanske ringt tjugo gånger. Jag ringer och säger att de ska komma nu. Men det händer ingenting. Varför?
Hon har inte sovit sedan explosionen klockan tre på natten.
– Jag är så trött på det. Det är en vacker sommardag och jag vill njuta av livet. Men istället väcks jag av en explosion.
Hennes tankar går till barnfamiljer som bor på första våningen med sovrum ut mot gatan. Två fönster på första våningen och ett fönster på andra våningen har splitterskador.
– De måste få ordning på det här. Vi orkar inte leva så här, säger hon.
Gå till toppen