Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Extremt segt i sol och branta backar

Jim Webb, Hanna Dickér, Henrik Orre och Katrine Svane är namnen på segrarna i de två distanserna i årets upplaga av St Hans Extreme.
– Det var tufft. Inte bara för backarna utan även för värmen, sade Katrine Svane, Synkronljusfysik, sedan hon sprungit i mål.

Bild: Albin Brönmark
Danska Katrine Svane var en bland de tvåhundra löparna som valde den kortare distansen på fem kilometer. Hennes måltid var 24 minuter och 4 sekunder.
– Det var första gången jag sprang. Jag är nöjd med min tid, sade hon.
St Hans Extreme är uppdelat i två distanser, fem och tio kilometer. Det här var elfte året som loppet arrangerades.
Utmed spåret fanns det många som samlats för att heja fram löparna. Men framför allt fanns åskådarna i uppförsluten och på höjderna ovanför målet.
Två av dem som fanns där var Marcus Häger Glensgård och hans sexåriga dotter, Liv, för att heja fram hustru/mamma Anna Häger Glensgård.
– Jag tycker att Anna är väldigt ambitiös och duktig. Om någon vecka ska hon springa Kullamannen, ett superlopp på 54 kilometer som går på Kullaberg. Riktigt ruggigt, konstaterade Marcus Häger Glensgård.
För andra året var Hanna Modin tävlingsledare. Enligt henne deltog sammanlagt 409 löpare i år mot 425 förra året.
– En liten minskning som kan vara ett trendbrott. Men de kan också bero på grävarbeten som kommunen gör här eller på värmen som gör det extra jobbigt för löparna, sade hon.
– Vi har ungefär lika många tävlande i båda distanserna. Tidigare har det varit fler som sprungit tio kilometer, men i år har herrarna ökat på fem kilometersdistansen.
Bland en av de tävlande fanns Victor Nilsson som tidigare endast deltagit i ett lopp, Lundaloppet.
– I varje fall i vuxen ålder. Det är ett tufft lopp och jag vill ha lite utmaningar, sade Victor Nilsson inför loppet där han påhejades av flickvännen Lovisa Kjellén. Hon deltog inte på grund av en skada.
Resultat
5 kilometer
Herrar
1. Henrik Orre , Björnstorps IF 20.21
2. Jacob Alplund, Ekmans löpare, 20.45
3. Marc Lövgren-Karlsson, Heleneholms IF 21.49
Damer
1. Katrine Svane, Synkrotronljusfysik, 24.04
2. Emelie Lilja, Run academy IF, 25.44
3. Linnea Strömberg, Björnstorps IF, 26.09
10 kilometer
Herrar
1. Jim Webb, Syndkrotronljusfysik, 42.35
2. Ludvig Ehlorsson, privat löpare, 44.22
3. Erik Alnervik , Helsingborgs Sok, 44.43.
Damer
1. Hanna Dickér, Sok Knallen, 49.44
2. Sophie Wirsén, Crossit Fabriken, 53.37
3. Sara Snogerup Linse, Ulfs minne, 54.45
Samtliga resultat på tävlingens webbplats.
Gå till toppen