Mat & Dryck

Raw food cheesecake

8 portioner
En annorlunda cheesecake.Bild: Katarina Bellman
1 dl saltade pistagenötter
1 dl mandlar
0,6 dl dadlar
1 liten nypa havssalt
3 dl cashewnötter
1 dl citronjuice
1 dl honung
1 dl kokosolja
0,5 msk vaniljpulver
100 g hallon
1 msk chiafrön
1. Mixa pistagenötter, mandlar, dadlar och havssalt till en jämn blandning.
2. Fördela nöt- och dadelblandningen i botten av 8 silikonformar (använder du en stor ”vanlig” kakform kan du med fördel strö lite kokosflingor i botten av formen, för att sedan lättare få loss cheesecaken).
3. Mixa cashewnötter, juice, honung, kokosolja och vaniljpulver. Ha i lite vatten om det behövs. Häll blandningen ovanpå bottnen i formarna (formen).
4. Ställ formerna (formen) i frysen i cirka 1 timme.
5. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer. Häll i chiafrön, låt stå i 5–10 min. Häll sedan topping över kakorna (kakan) som varit i frysen i 1 timme. Ställ tillbaka i frysen och förvara där. Plocka fram en kvart före servering så de får mjukna, strö över hackade pistagenötter.
Gå till toppen