Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Raw food cheesecake

8 portioner
En annorlunda cheesecake.Bild: Katarina Bellman
1 dl saltade pistagenötter
1 dl mandlar
0,6 dl dadlar
1 liten nypa havssalt
3 dl cashewnötter
1 dl citronjuice
1 dl honung
1 dl kokosolja
0,5 msk vaniljpulver
100 g hallon
1 msk chiafrön
1. Mixa pistagenötter, mandlar, dadlar och havssalt till en jämn blandning.
2. Fördela nöt- och dadelblandningen i botten av 8 silikonformar (använder du en stor ”vanlig” kakform kan du med fördel strö lite kokosflingor i botten av formen, för att sedan lättare få loss cheesecaken).
3. Mixa cashewnötter, juice, honung, kokosolja och vaniljpulver. Ha i lite vatten om det behövs. Häll blandningen ovanpå bottnen i formarna (formen).
4. Ställ formerna (formen) i frysen i cirka 1 timme.
5. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer. Häll i chiafrön, låt stå i 5–10 min. Häll sedan topping över kakorna (kakan) som varit i frysen i 1 timme. Ställ tillbaka i frysen och förvara där. Plocka fram en kvart före servering så de får mjukna, strö över hackade pistagenötter.
Gå till toppen