Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Vi spelade vår bästa fotboll för i år”

Malmö FF räddade poäng mot formstarka AIK på övertid

– Vi gjorde en bra första halvlek i 44 minuter och spelade vår bästa fotboll för i år, men sedan gjorde de mål i 45:e, sa "Gische".
– När de gjorde 2–0 i början av andra halvlek samlades vi och sa att vi siktade på oavgjort och det lyckades vi med, men i efterhand känns det lite bittert.
Emil Forsberg hade ett skott i stolpen i första halvlek där Molins så när nickade in returen, men bollen gick utanför.
Istället var det AIK:s Eero Markkanen som satte 1–0 strax före paus efter att ha blivit frispelad.
MFF hade chans att kvittera tolv minuter in i andra halvlek. Emil Forsberg slog bollen snett inåt bakåt till Magnus Eriksson i straffområdet, men skottet gick högt över.
Minuten senare gjorde istället AIK:s Robin Quaison 2–0 till AIK efter ett fint anfall där inhopparen Kenny Paveys nick hittade fram till Quaison som slog till på volley.
Reduceringen kom, men förmodligen missade de flesta på Swedbank stadion Markus Halstis fina passning som skar igenom hela AIK-försvaret och Molins placering av bollen i målets högra hörn.
För precis innan målet hade Amin Nazari hamnat i bråk när han räddade bollen precis vid sidlinjen i en duell med två AIK-spelare.
Efter 1–2-målet sprang Molins först ner till bänken för att lugna ner bråket, när sedan några MFF-supportrar tände bengaler sprang han över till kortsidan och pratade med supportrarna.
– Jag vill inte att det som hände ska bli uppförstorat. Jag har stor respekt för våra supportrar och de hjälper oss i alla lägen, men just i det läget ville vi inte ha ett avbrott i spelet och det sa jag till dem. De förstod det, släckte och vi fick spela vidare, sa "Gische".
I den 80:e minuten gick Molins omkull i straffområdet efter en duell med Nils-Eric Johansson. Han tog straffen själv, men AIK:s målvakt Patrik Carlgren räddade.
– Jag var lite för avslappnad och hade precis fått höra en utläggning från mina lagkamrater om att när man själv blivit fälld så ska man inte lägga straffen, men det tror inte jag på, sa Molins.
– Jag försökte vänta ut målvakten och var lite för säker på min grej. Det var en dålig straff.
På övertid kvitterade inhopparen Pawel Cibicki till 2–2 efter en misslyckad rensning och MFF toppar fortfarande tabellen med sina 26 poäng.

Startelvan

Simon Thern finns varken i truppen eller startelvan när Malmö FF möter AIK. Han ersätts på det centrala mittfältet av Amin Nazari.
Dessutom är Simon Kroon sjuk och ersätts av Johan Hammar.
I AIK kommer Ebenezer Ofori in på det centrala mittfältet istället för Celso Borges som är på VM-samling med Costa Rica.MFF: Robin Olsen – Matias Concha, Eric Johansson, Filip Helander, Ricardinho – Guillermo Molins, Markus Halsti, Amin Nazari, Emil Forsberg – Markus Rosenberg, Magnus Eriksson.
Ersättare: Zlatan Azinovic, Mahmut Özen, Pontus Jansson, Erdal Rakip, Petar Petrovic, Pawel Cibicki. Johan Hammar.
AIK: Patrik Carlgren – Martin Lorentzon, Per Karlsson, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson – Nabil Bahoui, Ibrahim Moro, Robin Quaison Ebenezer Ofori, – Eero Markkanen, Henok Goitom.
Ersättare: Kennedy Igboananike, Kyriakos Stamatopoulos, Kenney Pavey, Noah Sonko Sundberg,Edward Owusu, Sam Lundholm, Anton Saletros.

Live-published photos and videos via Shootitlive

 
Gå till toppen