Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Superbussens premiärgäst kom i pyjamas

Klockan 5:49 på söndagen rullade den första superbussen ut i reguljär trafik. 24 meter lång, klargrön – och med passagerare i pyjamas.

Sydsvenskan och ett par intresserade närboende stod redo vid Stenkällans busshållplats när den första Malmöexpressen eller superbussen rullade in tidigt i morse.
Bussvärden Jenna Kadum skjutsades till bussen av sin storasyster Fatima Abdulsattar, som gjorde bussentré iklädd pyjamas.
Klockan 5:49, helt enligt tidtabell, startade resan.
Flera av passagerarna var nära inblandade i storsatsningen. Här fanns representanter från bussentreprenören Nobina och från NCC, som på Malmö stads uppdrag har byggt om Amiralsgatan för superbussen.
Det fanns rena nöjesåkare - och det fanns passagerare som hade en tid att passa.
- Jag bor i Stenkällan och jobbar som barnmorska på förlossningen. Jag ska byta buss vid Nobeltorget. Jobbet börjar kvart i sju, säger Nashmin Amani.
Vad är ditt första intryck av superbussen?
-Det känns bra, även om det är synd att jag bara ser två barnvagnsplatser. Trafiken på femmans linje har länge varit stökig. Jag har alltid behövt ta en tidigare buss för att hinna till jobbet.
På den tvåledade bussen finns bland annat nyhetssändningar i tv och trådlöst internet.
Den kombinerade el- och gasdriften ger en tyst bussresa. Och doftupplevelsen i en superbuss är som en fabriksny bil hos bilhandlaren.
Läs alla artiklar om: Superbussarna
Gå till toppen