Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nazister döms till fängelse även i hovrätten

Stockholmsledaren för nazistiska SMR döms även i hovrätten till åtta månaders fängelse efter den uppmärksammade attacken i Kärrtorp. Tre andra SMR-anhängare får också straffen fastställda, alla för våldsamt upplopp.

Ja, nazisterna deltog i ett våldsamt upplopp i Kärrtorp. Ja, de attackerade en laglig antirasistisk demonstration.
Även hovrätten går på tingsrättens linje och dömer personer från nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) till fängelse efter våldsamheterna i Stockholmsförorten före jul.
En 29-årig man, ledare för SMR i Stockholm, döms till åtta månaders fängelse. Två 24-åringar döms till ett halvår, och en 17-åring till ungdomstjänst. Tre tonåringar som fälldes överklagade aldrig.
SMR-anhängarna har låtit flyglarm ljuda, antänt bengaler, avfyrat knallskott och kastat glasflaskor, skriver hovrätten. Våldet har inte bara, som de misstänkta invänt, riktat sig mot vänsterextremister på torget.
En vänsterextremist har dömts till 6,5 års fängelse, och ytterligare en person i gruppen som angreps har åtalats för grov misshandel.
Utredningar pågår mot ytterligare 25–30 personer.
Gå till toppen