Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Spretigt porträtt av Malmös feminister

Linnea Svensson Arbab och Nanna Salemark ligger bakom boken ”Malmös feministiska röster”, med 37 porträtt av stans feminister.

Nanna Salemark och Linnea Svensson Arbab.Bild: Linnea Svensson Arbab
Boken släpps mitt under Nordiskt forum och är en antologi med olika texter, skrivna av enskilda personer och organisationer: från Birgitta Vega Leyton som samordnar den feministiska festivalen, till Åke Norborg, 70 år och aktiv i Malmös feministiska nätverk, till Fi-politikern Katrin Mendez och klubbprofilen Gudrun Hauksdottir.
– Vi ville att det skulle vara så blandat som möjligt och visa att det är en styrka, säger journalisten Nanna Salemark.
Linnea Svensson Arbab, som har träffat och fotograferat alla i boken, ville först gärna ha en röd tråd mellan de olika porträtten.
– Men det var svårt för det är jättespretigt och jätteolika personer. Det tog en stund innan jag kom på att det får vara så. Det är jag väldigt glad över i efterhand.
Nanna:
– Många av de här personerna är engagerade i olika verksamheter, det blir som ett spindelnät. Det sker mycket aktivism och det ser och uppmuntrar Malmö stad.
Linnea:
– Alla som vi har träffat har vi blivit väldigt uppmuntrade av, det är en god stämning och känns peppigt. Jag tror att glädjen är viktig för att det ska växa. Det betyder inte att man blundar för det som är dåligt.
Läs alla artiklar om: Nordiskt Forum 2014
Gå till toppen