Ekonomi

Spelbaserad diabetesvård får riskkapital

På torsdag tävlar skånska Ediabeat i Sverigefinalen av Venture Cup. Men redan innan tävlingen avgjorts har entreprenören Martin Bråkenhielm investerat i bolaget.

Förra månaden vann Annica Carnbring Belfrage och Richard Laurits från Ediabeat regionfinalen i Venture Cup. Nu tar de in nytt kapital lagom till Sverigefinalen, som avgörs på torsdag.Bild: Jenny Leyman
Ediabeat har utvecklat en webbaserad lösning där diabetiker och deras anhöriga kan lära sig hantera sjukdomen bättre genom en kombination av kognitiv beteendeterapi (KBT) och spelmekanismer.
I mitten av maj belönades Ediabeats grundare, Annica Carnbring Belfrage och Richard Laurits, med 125 000 kronor i regionfinalen av affärsplanstävlingen Venture Cup. På torsdag tävlar de om lika mycket till i Sverigefinalen.
Martin Bråkenhielm kommer som nybliven ägare till en tredjedel av bolaget att följa med upp till finalen i Umeå. Han har drivit eget i 15 år, men aldrig tidigare investerat i andras bolag.
– Det här känns helt rätt, de tänker precis som jag när det gäller att förstärka beteenden genom bättre utbildning och mer motivation, säger Martin Bråkenhielm.
Han drar paralleller till den lösning ett av hans bolag, Bizpart Engage, säljer till bland annat en stor mobiltillverkare för att få deras återförsäljare att förstå produkterna bättre och i förlängningen sälja mer.
– Jag går in som katalysator i bolaget och ser att vi kan gå globalt direkt när de gjort kliniska tester.
Gå till toppen