Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

En feministisk helhelg med många kulturella hållpunkter

Den feministiska konferensen Nordiskt forum som arrangeras 12–15 juni på Malmö arena och Malmömässan består även av ett kulturprogram. En del är gratis och behöver ingen föranmälan, annat krävs biljett till.
Ane Brun.Bild: ADAM IHSE / TT
Bland evenemangen finns:
Öppningsshow med bland andra Ane Brun och allsång med Josefin Johansson, som gästas av Arja Saijonmaa och Kakan Hermansson. Torsdag kl 20.
Konsert med Behrang Miri. Fredag kl 16.30. Gratis.
”Kriget har inget kvinnligt ansikte”, den vitryska författaren Svetlana Aleksijevitjs bok har dramatiserats av Hedda Krausz Sjögren och Jonas Jarl. Den har världspremiär på Nordiskt forum och framförs som reading. Fredag kl 16 och 18.
På avslutningsceremonin uruppför Malmö Operaorkester ett nytt verk av kompositören Anna-Lena Laurin. Söndag kl 13.
Det visas även feministiska filmer i en av lokalerna. Gratis.
Nordiskt Forum – folkfesten. Heldag i feminismens tecken på lördag kl 12-02 i Folkets park i Malmö arrangerad av Malmö stad. Kulturföreningen Ladyfest står bakom ett trettiotal programpunkter i parken, exempelvis Malmögruppen Solander, folkpopduon Mire Kay och Ladyfestkören. Programmet på stora scenen börjar kl 19. Där spelar bland andra Say Lou Lou och Marit Bergman. Efter kl 22 fortsätter festen med fri entré till parkens alla klubbar.
Feministisk festival arrangeras av Malmös feministiska nätverk på Moriska paviljongen och i Folkets park 12–14 juni.
Förutom valdebatter, panelsamtal och föreläsningar blir det klubbar, musik och dj:ar.
Den 12 juni har exempelvis Bang och Settings dubbel releasefest med poeten Athena Farrokhzad, duon Systraskap och folkmusikern Sara Parkman på scen. På lördag högläser Liv Strömqvist ur nya serier, Uppträdargruppen showar och senare står artisten Zhala och rap-, dj- och producentduon Anaye på scen.
Festivalen är gratis förutom att Moriskan tar inträde från kl 22 torsdag och fredag.
Gå till toppen