Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redo för fyra års studier i USA

I konkurrens med 43 000 andra fick 19-årige Marcus Pålsson en av 2 200 platser på statusfyllda Stanford University i Kalifornien. I höst bär det av, men innan dess ska han ta körkort och hitta en efterträdare i det egna företaget.

För ett år sedan lämnade Marcus Pålsson Borgarskolan i Malmö som nybakad student och med ett antagningsbesked till kaliforniska Stanford University. Under året som gått har den gamla skolan i stället varit en av hans arbetsplatser.Bild: Lars Brundin
Vi träffas i ett litet flaggprytt kontor på Borgarskolan i Malmö. Här har Marcus Pålsson jobbat deltid för Education USA sedan han tog studenten på samma skola för ett år sedan. Education USA är ett nätverk kopplat till amerikanska UD som erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som funderar på att studera i landet. Eftersom Marcus Pålsson nyligen gått igenom den tidskrävande ansökningsprocessen själv vet han det mesta om vad som krävs.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen