Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Feministisk festyra i Folkets park

Samtidigt som påkostade Nordiskt forum i veckan sätter fokus på jämställdhetsfrågor i Hyllie pågår en gratis tredagarsfestival i Folkets park.

Feministisk festival bjuder in till allt från körworkshoppar för nybörjare och seminarier om ämnen som nördfeminism och basinkomst till poesiläsning, podcastinspelning och teceremonier, allt utifrån ett feministiskt perspektiv. Festivalen, som är ett ideellt initiativ, pågår till och med lördagen och rundas av med en kväll av klubbar och konserter.
Sydsvenskan pratade med entusiastiska besökare på Moriskan, medan evenemanget växlade från föredrag till fest.
 
”Det är självklart att bidra, det här är en bra grej för gräsrötterna”, säger Sofi Meijling, som är volontär tillsammans med Susanne Nielsen.
Stefan Fisk och Johanna Jerlehag hjälper till med tekniken. ”Det bästa är att träffa nytt folk och lära sig nya saker”, säger Johanna Jerlehag.
”Här är mer ungdomlig stämning än på Nordisk forum, mer festivalkänsla”, säger Denniz Sabo medan han tar ett glas ihop med Felicia Winberg.
Abbe Mawlid och Amal Ali väntar på ett föredrag. ”Jag är feminist och tycker det här är skitbra. Såhär ska det vara alltid”, säger Abbe Mawlid.
”Det här är ett fint initiativ. Det är skönt att känna samhörighet”, säger Johanna Thorén och Jakob Andersen.
”Frågan är så viktig. Det är grymt att det händer både i Hyllie och på Moriskan”, säger Julia Linder och Sofie Selin, som ser fram emot bra kvällsaktiviteter.
Vad? Feministisk festival.
Var? Folkets park och Moriskan.
När? Klockan 19.
Gå till toppen