Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Storasyster” inspirerar till fest

I eftermiddag är det tjejfest på Tegelhuset i Rosengård. Alla tjejer mellan 13 och 25 år bjuds på mat, dansuppvisning och mycket mer. Mötesplatsen Bricks tjejgrupp ordnar festen, inspirerade av Nordiskt forum.

Narima Vajzovic, Safa Youssef och Norhaan Ahmad sitter runt fikabordet i Tegelhuset i Rosengård, där den öppna mötesplatsen Bricks håller till. Tillsammans med sju andra tjejer utgör de tjejgruppen som bildades vid nyår.
– Vi hade sedan tidigare en killgrupp som varit en stor succé. Det var inspirationskällan för att starta en motsvarande grupp för tjejer, säger Nathalie Jakupovic, en av ledarna på Bricks.
Narima Vajzovic säger att idén att ordna en egen tjejfest föddes när de fick höra talas om att Nordiskt forum skulle arrangeras.
– Vi i tjejgruppen fick biljetter till Nordiskt forum av Malmö stad, men alla får inte chansen att gå dit och många har kanske inte råd. Vi tänkte att vi kunde en ordna en fest här i Rosengård, som är kostnadsfri och där man får mat och kan umgås. Samtidigt kan man fråga oss om hur det var på Nordiskt forum och vi kan föra budskapet vidare.
Chansen finns att tjejfesten blir ett återkommande arrangemang.
– Vi testar och ser om tjejerna vill att vi ska anordna fler fester för dem. Vi som grupp vill att de ska se oss som förebilder, att de ska kunna komma till oss med skolproblem eller andra saker. Vi är som deras äldre systrar, kan man säga, säger Narima Vajzovic som liksom Safa Youssef och Norhaan Ahmad själv går andra året i gymnasiet.
De hoppas på stor uppslutning till festen.
– Vi har gjort ett evenemang på Facebook och vad vi sett hittills är det typ femtio tjejer som kommer, säger Safa Youssef och tillägger att de också marknadsfört festen på andra sätt.
På festen i eftermiddag blir det förutom mat bland annat danstävling och dansuppvisning, karaoke, egen dj, tipsrunda och fler tävlingar – allt utan kostnad för festdeltagarna. Klockan 16 slår tjejgruppen upp portarna. På frågan om vem som får komma svarar Narima Vajzovic, Safa Youssef och Norhaan Ahmad i kör:
– Alla tjejer från tretton till tjugofem år!
Föreningen Bricks tjejgrupp förbereder sig för att ha fest i Tegelhuset på Rosengård. Från vänster: Narima Vajzovic, Norhaan Ahmad och Safa Youssef.
Gå till toppen