Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Cibicki skriver på för fyra år i Groningen

Ett par blixtrande inhopp i allsvenskan, gör pojkdrömmen till verklighet. På torsdagen åker Pawel Cibicki till Groningen i Holland.
– Det är bara detaljer som återstår. Ja, det är väl underskriften...

Pawel CibickiBild: Lars Dareberg, arkiv, 2014
Det blir alltså inte något spel i kvällens MFF-träningsmatch mot Höllviken och MFF är införstått med att talangen för förlorad.
– Klubbarna är överens redan, säger Pawel Cibicki.
Händer inget i sista minuten, bland annat ska ju en läkarundersökning genomföras, tecknar MFF-talangen ett fyraårigt avtal med den holländska ligasjuan.
– De vill ha mig snabbt, för de vill ha mig klar till Europa League och de har planer på att spela mig, bubblar 20-åringen – fostrad i Nydala och hamnade i MFF via FC Malmö, men som också spelat för det polska U19-landslaget.
Groningen går in i den andra omgången av Europa League-kvalet och är seedat där.
Den holländska klubben ska ha sett flera av Cibickis totalt nio inhopp i allsvenskan i år. I fjor startade han en match och hoppade in i sex.
– Jag har träffat dem i Malmö, men inte varit i Holland än. De har varit nöjda med vad de sett av mig och ser mig som en kantanfallare i deras 4-3-3-uppställning, säger Pawel Cibicki och fortsätter:
– Jag hade väl velat ha lite fler chanser i MFF, men samtidigt så vet jag att Åge Hareide verkligen gillar mig, så det har varit okej.
Pawel Cibicki känner ingen oro över att det gått så snabbt.
– Nej, jag känner ingen rädsla. Det är väl alla fotbollsspelares pojkdröm att få bli proffs utomlands och den måste man ta, även om det inte är lätt att lämna MFF.
Har du frågat om råd av några av de som haft en tuff tid och vänt hem?
– Nej, men jag har pratat en del med Markus Rosenberg som ju spelat i Holland. Han säger att det är ett bra steg.
Och faktum är att Pawel Cibicki inte behöver känna sig ensam. Han får sällskap av en gammal "lekkamrat".
För några dagar sedan skrev även Dino Islamovic på för Groningen. Islamovic är också fostrad i MFF:s ungdomsled men flyttade till Fulham för två år sedan.
– Dino och jag gick i skolan ihop sjuan till nian och har spelat i flera år tillsammans i MFF:s ungdomslag. Det blir jättekul att vi kommer till samma klubb, men jag har inte pratat med honom nu sedan han skrev på, säger Pawel Cibicki.
I skenet av den är snabba affären som alltså tycks bli verklighet, är det inte så konstigt att intresset för Agon Mehmeti är så stort att tränaren Åge Hareide redan nu öppet medger han gärna ser honom i MFF, att Agon "vunnit hans hjärta".
I samband med kvällens träningsmatch mot Höllviken gör Pontus Jansson sin sista match för MFF.
– Jag räknar också med att spela den, säger Pawel Cibicki.
Saknas i laget gör Matias Concha (sjuk), Simon Thern (knä) och Magnus Eriksson (känning i lår).
Gå till toppen