Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Digital presstjänst får pengar från London

Malmöbaserade Newshubby som utvecklar ett digitalt pressrum åt nyföretagare får pengar från den Londonbaserade investeraren Russell Glenister. Han har tidigare investerat i bland annat Tweetdeck.

Alexandra Bylund, grundare av Newshubby.Bild: Jenny Leyman
Russell Glenister satsar 300 000 kronor i Newshubby. Han är bolagets första investerare.
– Det är inga stora pengar, men det är stora pengar för ett litet bolag som hjälper oss att nå ut till marknaden och få nästa investering, säger Alexandra Bylund, grundaren av Newshubby.
För några år sedan startade hon det internationellt uppmärksammade bildappbolaget Foap tillsammans med David Los. Vid årsskiftet slutade hon i Foap och drog strax därefter igång Newshubby. Företaget tar fram ett digitalt pressrum och en tjänst som möjliggör halvautomatisk generering av pressmeddelanden.
Inledningsvis fokuserar bolaget på teknikinriktade uppstartsföretag och redan innan tjänsten är klar har de fått in ett antal kunder.
– Vi fokuserar på att få ut en slimmad produkt senast första september, sedan ska vi produktutveckla beroende av vad våra kunder säger.
Alexandra Bylund hoppas att investeringen från Russell Glenister ska göra att bolaget kan få det största möjliga innovationslånet från Almi.
– Vi hoppas på att få 500 000 från Almi, då håller vi året ut. Vid årsskiftet vill vi ta in en till två miljoner till, säger hon.

Newshubby

Utvecklar ett digitalt pressrum till nystartade företag.
Bolaget startades i början av året av Alexandra Bylund.
Verksamheten har hittills finansierats med förstudiepengar från Almi och genom att grundare och utvecklare väntat med att ta ut lön.
Släpper en första version av produkten i september.
Gå till toppen