Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stödaktion ska rädda Nydala IF

Det är brist på både pengar och poäng i Nydala IF. Malmöklubben går en kamp för överlevnad.

– Vi har tappat flera trogna sponsorer. För säkerhets skull drog vi i bromsen i god tid, säger division 5-klubbens ordförande Jan-Inge Andersson.
Beskeden från sponsorerna kom sent i våras och idag kan laget inte täcka sina kostnader. Klubben behöver minst 20000 kronor för att lyckas slutföra säsongen. En aktion kring förra hemmamatchen gav drygt hälften av summan tackvare försäljning av stödmedlemskap och intäkter från entré och stor korvförsäljning.
– Det blev en hyfsad respons och jag hoppas på något liknande när vi möter Bosniska Behar på torsdag, säger Jan-Inge Andersson.
På planen har det också varit motigt. Bara en seger hittills och jumboplats i tabellen. I matchen mot Vellinge FF tvingades laget lämna wo sedan de inte fick ihop lag.
– Vi har en trupp på 23–24 spelare, men i den matchen ställde studentfirande till det ordentligt. Vi fick beskeden från spelarna sent och hade inte möjlighet flytta matchen, säger Jan-Inge Andersson, som nu tror att om klubben lyckas lösa det ekonomiska ska även insats på planen i höst bli bättre.
– Jag tror att det är omständigheterna utanför planen som gjort att vi inte presterat bättre. På spelarfronten tycker jag inte vi är sämre i år och jag tycker att vi borde klara oss kvar.
Gå till toppen