Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

De fyra rektorskandidaterna är klara

Chalmers rektor är ett nytt namn till rektorsvalet. På måndagen blev det klart vilka kandidater som ska presenteras för universitetskollegiet i rektorsvalet.

”Beredningsgruppen har 18 juni i enighet beslutat att följande fyra kandidater ska gå vidare i rekryteringsprocessen och presenteras för universitetskollegiet”, skriver hon i ett utskick i dag.
Den 27 maj presenterades fem kandidater. Två av dem har fallit bort och en har tillkommit. Den nya kandidaten är rektor på Chalmers.
Karin Markides, rektor på Chalmers i Göteborg, är det nya namnet på kandidater till rektorsvalet.Bild: ERIK ABEL / TT
De tre kandidater som finns kvar från maj är:
Prorektor Eva Wiberg, professor i italienska och Per Erikssons ställföreträdare.Bild: Hussein El-Alawi
Professor Pär Omling, tidigare generaldirektör för Vetenskapsrådet, rektors strategiska rådgivare och den som utmanade Per Eriksson om rektorstjänsten förra gången.Bild: Lisbeth Westerlund
Professor Torbjörn von Schantz, prorektor och rektors ställföreträdare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Tidigare dekan vid Naturvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet.Bild: Lars Brundin
De två kandidater som fallit från är Olov Sterner, professor i organisk kemi och Halina Rubinsztein-Dunlop, prefekt vid matematiska och fysiska institutuionen vid Universitetet i Brisbane i Australien.
Beredningsgruppen som leds av Margot Wallström har vaskat fram kandidaterna till rektorstjänsten. Den 9 september ska Universitetskollegiet ha lämnat sina synpunkter och den 19 september ska Per Erikssons efterträdare vara utsedd.
Läs alla artiklar om: Rektorsvalet
Gå till toppen