Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Missförstånden är kärnan i humorn

Förväxling, förveckling och förvirring, det är grunderna i varje fars. Så även i sommarens Trelleborgsrevy ”Hjälten från Beddinge” som har premiär på söndag.

Kapellmästaren på dragspel Charlotte Karlsson kommer att leda den fyra man starka orkestern. Musiken är en stor del i ”Hjälten från Beddinge” och Magnus Christmar, Frida Törnklev, Emma Björkegren och Jennifer Rosvall gör flera sånginsatser under föreställningen. Foto: Henrik RosenqvistBild: Henrik Rosenqvist
Bygdens Don Juan, fröhandlaren från Beddinge har efter hjältemodiga insatser vunnit den vackra Anne-Maries hand. Han räddade henne från att drunkna till havs. Men han kan ju inte simma. Så vem är egentligen den riktiga hjälten från Beddinge?
– Det är så mycket förvirring att jag knappt kan förklara vad pjäsen handlar om. Men det är just i förvecklingen som humorn finns, säger regissören Christel Hansson Björkegren.
Pjäsen är ursprungligen tysk och skriven på 1920-talet. Den översattes till svenska av Anders Aldgård och har nu fått en lokal prägel.
– I bland sitter inte knorren på skämtet riktigt i originalmanus, berättar Christel Hansson Björkegren.
Från ensemblen instämmer man.
– Man hade inte skrivit en sån här pjäs idag. Den är rätt patriarkal, säger Magnus Christmar som spelar bygdens store Don Juan, fröhandlaren.
Är den här typen av humor fortfarande rolig?
– Så länge folk har roligt och skrattar så tycker jag att det håller. Sen är det klart att det alltid finns människor som inte gillar fars, som är lite snobbiga. Då går det inte. Man måste vara i det och känna igen sig, säger Christel Hansson Björkegren.

Hjälten från Beddinge

Premiär: Söndag 29 juni 16.00.
Speltider: 29 juni till 13. juli, vardagar 19.00 och helger 16.00. Ingen föreställning 5 juli.
Plats: Utomhusscenen Trelleborgs Folkets park, fri entré.
Gå till toppen