Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sommarscen: Barnföreställningen Marmelad underhöll på Elinelund

Röda bollar och grönt slem, runda ögon och kladdiga munnar. Det blir en härlig marmelad.

Från picknickfiltar, vagnar och högt upp på axlar tittar stora runda ögon fram. Blickarna riktas mot två vitsminkade figurer som dansar med röda bollar, svajiga tyllkjolar, grönt slem.
Premiären av barnföreställningen Marmelad med Claire Parsons Co i Elinelunds sommarstad fyller gräset med en liten, men stor publik.
– Så bra de är. De kan jonglera och stå på händer. Det kan inte jag. Jo förresten, stå på händer kan jag. Med hjälp, säger Ella Segerbjer.
Hennes 2-årige lillebror Carl Segerbjer instämmer i berömmet.
– Och jag kan snurra precis som de, berättar han.
Under den halvtimmes långa föreställningen hörs spontana applåder, blandat med glädjetjut och tårar. En grupp i publiken drabbas av kollektiv snubbelsjuka och trillar i hop på marken varannan minut.
– Det är härligt att spela för så små barn. Responsen är omedelbar och helt spontan, berättar Viktor Gyllenberg som är dansare och cirkusartist i föreställningen.
– De är väldigt kommunikativa. De svarar oss eller börjar imitera vad vi gör, säger hans kollega Mira Björkman.
Marmelad spelas dagligen klockan 10 och 14 fram till lördag runt om i Malmö.
För den som vill ha en mer klassisk cirkusstämning bjuder Trio Smack på snubblande clowner med röd näsa. En fysisk föreställning med trolleritricks och enhjulingar som har premiär 8 juli klockan 10 i Elinelunds sommarstad. Föreställningen spelas två gånger om dagen till 12 juli. Från fem år.
Tanten, vem är hon? Den frågan får man svar på i musikteatern Tantpresidenterna. Med tanten som utgångspunkten ifrågasätts normer, identitet och genus på söndag 13 juli klockan 14 i Enskifteshagen. Från 9 år.
Vindla i glaslandet, är en guidad tur genom glaslandet av Vindla String Quartet och rytmikpedagog Helena Hagström. Minimalisten Philip Glass musik visar vägen. Föreställningen rekommenderas från två år. Premiär 15 juli i Kroksbäcksparken klockan 10. Spelas två gånger om dagen runt om i Malmö, klockan 10 och 14 till den 19 juli.
Alla scenerna och hela programmet finns på sommarscen.se.
Gå till toppen