Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Grön mat blev en länk till omvärlden

Form, foto och mat har följt Cecilia Vikbladh genom livet.
Möt kvinnan som introducerade begreppet veggivore i Sverige och som är aktuell med en ny kokbok.

Matbordet med utsikt över havet används just nu även som arbetsbord. Det är bråda dagar för Cecilia Wikbladh som är mitt uppe i uppföljaren till kokboken ”Veggivore”. Foto: David Bergström
Matintresset började på allvar gro i Cecilia Vikbladh under tidigt 1980-tal. Då arbetade hon som modell och bodde i flera olika europeiska städer, som Milano och Paris. Med hela världen som arbetsfält fick hon möjlighet att smaka på marockanska grytor, droppa nypressad olivolja över bröd och strö koriander över thaimat, vilket var en lyx och inget som tillhörde vardagen i Sverige vid den här tiden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen