Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lista: knepen som tar dig snabbare genom flygkaoset på Kastrup

Det slås resanderekord på Köpenhamns flygplats Kastrup de närmaste dagarna. Här är knepen som tar dig smidigare genom, eller runt, de många köerna.

I dag är en stor resdag på Kastrup och rekordantalet 100 000 passagerare väntas passera. Det är dansk semesterstart, det är Roskildefestival och en stor vetenskaplig konferens som slutar. Också en och annan skåning ska ge sig ut i världen med start från den danska storflygplatsen.
Och hur gör man då för att slippa så mycket köande som möjligt?
Danska sajten mx.dk delar med sig av fem tips. Avgör själv vad som verkar bra för dig.
 
1. Om du kan, checka in hemma vid datorn eller i mobilen, beroende på vad ditt flygbolag erbjuder. Det spar lite tid för dig, men om alla gör det så sparar alla tid.
Bild: Bild: OSCAR PIPKIN
2. Checka in bagaget själv. På den danska flygplatsen finns möjligheten för den som reser med SAS eller Norwegian. Enligt flygplatsen tar det sju sekunder – men det kan ju vara kö ändå.
Bild: Bild: Martin Lindeborg
3. Läs på vad säkerhetsreglerna medger, så att du har allt i ordning vid säkerhetskontrollen. Vätskor i plastpåse, bältet och ytterkläder av, till exempel. Framför allt bör du undvika farliga eller hotfulla föremål.
Bild: Bild: Sydsvenskans arkiv
4. Kom i tid – två timmar före avgång inom Europa och tre om du ska längre bort. Om alla kommer långt i förväg blir det förstås lite rörigare på flygplatsen, i synnerhet om de som har bråttom ska vänta på dem som inte har det.
Bild: Bild: Ola Nilsson
5. Flygplatsen tycker förstås att du ska ladda ned flygplatsens app, CPH. Där finns aktuell info om kötid till säkerhetskontrollen – men den kan man hämta även på flygplatsens webbsajt.
Gå till toppen