Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Chemtrails”-teoretiker hoppas på Annie Lööf

Riksdagskandidaten Åsa Runander kampanjar för C – och mot ”Chemtrails”.

Åsa Runander är riksdagskandidat för Centerpartiet och kampanjar mot ”Chemtrails”. Bakgrundsbilden visar ett flygplan från Nasa som testar hur biobränsle från växten oljeådra påverkar DC-8:ans utsläpp och prestanda.Bild: Nasa/AP & Lina Runander/Centerpartiet
I går intervjuade nyhetssajten Nyheter24 Åsa Runander på plats i Almedalen, där hon försöker väcka opinion kring ”Chemtrails” – en teori om varför vita streck uppstår bakom flygplan (se faktaruta nedan).
– Det här är kemikalier i en cocktail som sägs ska förhindra global uppvärmning och som är väldigt bra för det mobila nätet, sa Åsa Runander i den uppmärksammade intervjun.
– Kontrollerar du vädret så kontrollerar du världen.

Runander berättar för Sydsvenskan hur hon tagit upp frågan med Annie Lööf.
– Jag lunchade med henne vid Valborg, tack vare en tävling som jag vann i höstas. När jag tog upp det här med chemtrails och geoengineering så sa Annie att 'det är en kontroversiell fråga och jag tror inte att tiden är mogen', och det har hon rätt i. Men jag sa att det kommer att flyta mycket vatten under broarna fram till valet i september.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen