Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Frida Appelgren överger skånskan på nya singeln

Frida Appelgren från Malmö som blev känd med sommarplågan ”Dunka mig gul och blå” från 2007 och som nyss släppte en singel som inte alls påminner om de skånska reggaetonerna från förr.

Frida Appelgren blev riksbekant med låten "Dunka mig gul och blå".Bild: Imagenet
Varför har du bytt skånskan mot engelska?
– Det har blivit så för att jag skriver ganska mycket på engelska, men det har jag inte släppt innan. Jag har så sjukt många låtar på engelska som är väldigt bra.
Blir det ingen mer skånsk reggae nu?
– Jag älskar ju reggae. Det kommer mer och på skånska också, bara inte på mitt kommande album.
Du tävlade i ”Melodifestivalen” 2008. Vart tog du vägen efter det?
– Jag tappade bort mig själv lite. Jag blev väldigt osäker och bestämde mig för att inte hålla på med musik längre. Alla vet bättre och alla har en åsikt, precis som när man får barn. Överallt står det att man ska äta broccoli, eller att man inte ska äta broccoli! Det blir jobbigt att lyssna på vad alla säger. Men nu har jag utmanat mina rädslor och gjort en del soul-searching. Och hittat tillbaka till mig själv.
Berätta om din nya singel ”Hit and run” som kom ut i juni?
– Den är liksom argglad och motsägelsefull. Det är skönt. Jag tycker inte att det är så mycket nytt sound som alla säger. Musik är musik för mig. Det är bara en låt. Vad det är för genre är skit samma. På min Youtube-kanal har jag en massa olika genrer. Det är känslor.
Hur kommer det sig att du släpper så mycket på Youtube?
– Jag vill inte ha fyrtio låtar som aldrig kommer ut. Jag skriver väldigt mycket. Om man missar ett tåg till exempel så kan man skriva en låt om det. Mina låtar är bearbetning av känslor. Om man vaknar på morgonen och har en dålig känsla är det bättre att bli klar med den känslan – då blir det en ny låt på förmiddagen.
Gå till toppen