Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han räddade flickan i stenbrottet

En 16-årig flicka skadades allvarligt vid Dalby stenbrott natten till söndagen. 20-årige Lucas Näslund Pattullo från Malmö hörde flickans skrik och agerade snabbt.

Klockan var strax efter halv ett natten till söndagen när flickan föll i vattnet från klipporna.
Enligt polisen fördes flickan till sjukhuset i Lund med skador på ben, bäcken och ansikte. Hennes tillstånd var på söndagsmorgonen allvarligt men inte lisvhotande.
Lucas Näslund Pattullo från Malmö berättar:
– Vi var på klipporna vid stenbrottet, det var säkert 50-100 personer där. Plötsligt hördes skrik.
– Folk stod bara och tittade, jag tog av mig kläderna och hoppade i. Det var mörkt men folk lyste med ficklampor och mobiler så jag kunde hitta tjejen.
– Hon hade fallit nerför klipporna och hamnat i vattnet, men det var inte djupt. Jag fick upp henne, hon hade jätteont och grät men var vid medvetande hela tiden. Sen tog nattvandrarna och andra hand om henne och mig och larmade ambulans.
Lucas Näslund Pattullo känner inte den skadade flickan. Men för honom var det självklart att agera:
– Gud var på hennes sida, det är ett mirakel att det gick som det gick, säger han.
Själv fick han tillbringa natten på sjukhuset i Lund.
– Jag har sår på båda fötterna som fick sys. Antagligen har jag skurit mig på stenar eller glasskärvor när jag försökte få upp henne.
Hur mår du nu?
– Jag kan knappt gå och är jättetrött. Men annars känns det bra.
Gå till toppen