Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Hon är ”Sommarlovs” nya ansikte

Du har säkert hört hennes röst i ”Din gata” i Sveriges Radio. Nu tar Farah Erichsén klivet in i tv-rutan och blir programledare för ”Sommarlov” i Barnkanalen.

Idag gör Farah Erichsén debut som programledare i SVT:s morgonprogram ”Sommarlov” som sänds i Barnkanalen.Bild: Karl-Johan Karlsson
För femte året i rad sänder ”Sommarlov” från Scaniabadet i Malmö. Årets programledare är Malin Olsson, Rijal Mbamba och Alex Hermansson. Idag ansluter Malmöbon och tidigare radioprofilen Farah Erichsén och blir kvar till augusti.
Om hon blir utsläppt ur ”resomaten” vill säga.
– Årets tema är ju att åka runt i olika länder och lära sig olika grejer. Därför har Malin en ”resomat”, men hon får den inte att funka. Så hon stoppar in mig i den…
Om du kommer ut igen, vad kommer du att tillföra programmet?
– Lite busighet. Jag kommer att göra grejer på mitt eget sätt. Jag tycker inte det är så noga hur man gör saker, bara det blir gjort. Jag ser jättemycket fram emot att jobba med alla barn, det ska bli det roligaste.
Hur var du när du var liten?
– När jag skulle börja äta själv vid ungefär 1,5 års ålder brukade jag sätta tallriken på huvudet efter varje måltid. Mina föräldrar fick verkligen passa mig hela tiden, jag var väldigt, väldigt busig. Numera måste jag vara lite vuxen och hålla fingrarna i styr.

Farah Erichsén

Född: 1988.
Bor: Vid Triangeln i Malmö.
Familj: Man, mamma och tre systrar.
Aktuell: Är ny programledare i SVT:s morgonprogram ”Sommarlov” som sänder från Scaniabadet i Malmö.
Gå till toppen