Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Grov misshandel på Seved kan vara hatbrott

Misshandlad man ska ha hängt upp en israelisk flagga i ett fönster.

Polisen skickade ett antal polispatruller till den skadade mannen på Bragegatan i Sevedsområdet.
– Han har blivit misshandlad med ett tillhygge och fördes med ambulans till sjukhus, sa Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral.
På måndagsmorgonen var mannen kvar på sjukhuset med allvarliga skador.
– Vi ska förhöra honom där under dagen och också samla in vittnesuppgifter, säger Maya Forstenius, informatör på Skånepolisen, på måndagsmorgonen.
Händelsen ses som misstänkt grov misshandel och utreds som hatbrott, men om det verkligen är så är alltså okänt ännu. Polisen vill inte förklara vad som pekar i den riktningen.
Enligt uppgift till tidningen ska mannen dock ha hängt ut en israelisk flagga från ett lägenhetsfönster, vilket ska ha gett upphov till en dispyt.
Inledningsvis vet polisen inte vad det är för tillhygge som har använts.
– Enligt ett av samtalen rör det sig om ett järnrör, men om det är det vet vi inte ännu.
Kvart över tolv var flera poliser kvar på platsen, för att dels söka efter tillhygget, dels samla vittnesmål, och dels leta efter den exakta brottsplatsen – som enligt flera vittnen är på Rasmusgatan.
Därifrån ska mannen sedan ha sprungit, innan han föll ihop på Bragegatan.
– Misshandeln har inte skett där mannen påträffades, säger Stephan Söderholm på polisen.
Hur många som har varit inblandade vet polisen inte ännu, men larmsamtalen berättade om en större folksamling på platsen. Enligt uppgifter till Sydsvenskan rör det sig om ett tiotal personer som har gett sig på det ensamma brottsoffret.
Ingen är gripen, men ett signalement på en gärningsman finns.
Gå till toppen