Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Therns benbrott tungt avbräck för MFF

Tre nya poäng och två nya skador blev resultatet av matchen.
– Sådan är fotbollen, den är hemsk ibland, konstaterade Åge Hareide återigen, efter att Simon Thern och Filip Helander gått skadade av planen.
Thern med en fraktur i vadbenet.

En komfortabel vinst rent spelmässigt kunde den nya lagkaptenen Markus Rosenberg konstatera efter 3-0 mot Åtvidaberg.
I frånvaro av skytteligaledaren Guillermo Molins klev Emil Forsberg fram och tog över rollen som målgörare.
Samtidigt som ytterligare en spelare likt Molins ser ut att bli borta från spel ett tag framöver.
Simon Thern haltade ut ur en närkamp efter fjorton spelade minuter. Han landade fel, höll sig för den vänstra foten och byttes ut direkt.
– Det ser inte bra ut. Han är i alla fall inte med på onsdag, det är helt klart, sa Åge Hareide.
Efter röntgen konstaterades att Thern har en spiralfraktur i vadbenet och en stukad fot. Lagläkaren Pär Herbetsson hoppas att Thern ska kunna belasta benet utan gips så mycket som smärtan tillåter, skriver han till Sydsvenskan.
I mitten av nästa vecka kliver MFF in i Champions League-kvalet mot FK Ventspils, utan tongivande spelare som Molins och Thern, och bara med ett av de tre nyförvärven.
På tisdag kommer beskedet vilken spelare MFF väljer att spela. Möjligheten att Kofi Adu skulle vara spelklar bedömde sportchefen Daniel Andersson som ytterst liten.
– Det kommer inte att gå, sa han.
En halvtimme in i matchen tvingades Malmö till sitt andra byte. Filip Helander som haft skadekänningar i rygg och höft klev av och Johan Hammar fick spela sina första allsvenska minuter för säsongen.
– Det var skönt att spela. Man står och knackar på dörren och väntar på sin chans. Och blir någon av ens polare skadad får man gå in och täcka upp, sa han.
Åge Hareide vill inte fokusera på skadorna inför onsdagsmatchen.
– I fotboll kan vi inte göra något annat än att sätta in en annan spelare. Simon [Thern] är en viktig spelare och det var också Molins. Men istället för att lägga för mycket energi på skadorna vill vi lägga fokus på kampen. Kampen är viktig och den ska vinnas oavsett, sa han.
Att MFF under våren varit befriade från allvarligare skador men ändå passat på att spela med några av sina yngre spelare, är Hareide nöjd med.
– De unga killarna mår bra av att spela och de gör bra ifrån sig när de är inne på planen. Så vi får se hur det går på onsdag, sa han.
Johan Hammar är beredd på att hoppa in om det krävs. Men Filip Helander är med största sannolikhet spelklar enligt Hareide.
Och Robin Olsen då? En lugn dag på jobbet sa han. Sedan sa han inte så mycket mer.
MFF-klacken sjöng att han borde byta agent. Det tänker Olsen inte göra.
– Skulle det passa för klubbarna tror jag att vilken spelare som helst skulle kunna tänka sig att ta chansen utomlands, sa han.

MFF–ÅTVIDABERG

3–0 (2–0)
54% bollinnehav 46%
17 avslut totalt 5
8 hörnor 4
4 offside 3
7 frisparkar 11

Malmö FF

Robin Olsen 2 2,79

Matias Concha 3 2,40

Erik Johansson 22,09

Filip Helander (ut 27) 22,69

Richardinho 32,15

Erdal Rakip 32,00

Markus Halsti 32,62

Simon Thern (ut 14)–2,70

Emil Forsberg (ut 83) 52,79

Markus Rosenberg 42,92

Magnus Eriksson 22,36

Ersättare

Pawel Cibicki (in 14) 42,80

Johan Hammar (in 27) 22,00

Zlatan Azinovic

Simon Kroon

Amin Nazari

Piotr Johansson (in 83)

Victor Wernersson

Snitt:2,92

Gå till toppen