Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mopsen Nellie stals på öppen gata

En man slet till sig en mops från en rastande hundägare. Mannen försvann sen med hunden i en bil och lämnade efter sig en hundägare i chock.

Tio veckor gamla Nellie stals under en promenad.Bild: Privat
Kristina Åkerström fick den lilla mopsen i 50-års present av sin familj i lördags. Mopsen heter Nellie och är bara tio veckor gammal. Igår när hon skulle rasta hunden på en gräsmatta utanför sitt bostadshus i Augustenborg sprang en man fram till henne.
– Han slet loss kopplet ur min hand, sen lyfte han upp Nellie och sprang iväg, berättar Kristina Åkerström.
Mannen sprang iväg och hoppade in i en mörk bil och körde från platsen. Kvar stod Kristina Åkerström och försökte förstå vad som just hänt.
– Allt gick väldigt snabbt. Jag var i chock, säger hon.
Kristina Åkerström ringde till slut till polisen som kom till platsen. De lovade att hålla koll och patrullera i området. Men utredningen har lagts ner.
– Fallet går inte att utreda. Vi har inget signalement och fallet är därför nedlagt, säger polisens informatör Linda Pleym.
Hon säger att det inte är alltför ovanligt med hundstölder. Men när det händer så brukar det ske när hunden lämnats ensam utanför till exempel en butik.
Kristina Åkerström vädjar nu till människor som kan ha sett Nellie att höra av sig till polisen.
– Ja, men jag tror inte jag kommer få se henne igen. Jag tror inte det, tyvärr.
Gå till toppen