Malmö

Badstopp på två platser i Malmö

Sommaren är här, värmen är här och som ett brev på posten råder det nu åter badstopp på vissa platser i Malmö.

Malmö stad utfärdar badstopp vid Sundspromenaden i Västra hamnen och i Barnviken vid Sibbarps strand. Provtagning visar att vattnet är otjänligt och tills vidare spärras badplatserna av.
Enligt Malmö stads webbplats kommer nya prover att tas i slutet av vecka 30 vilket i praktiken innebär att badstoppet på de ovan nämnda platserna varar i minst en vecka.
Gatukontoret har i tidigare intervjuer med Sydsvenskan pekat ut Barnviken som en plats med förhöjd risk för dålig vattenkvalitet.
– Vattnet står still och viken är inte så djup. Det gör att det snabbt blir varmt och härligt att bada i men det blir också dåligt snabbt. Vi har ingen plan för hur vi ska kunna lösa det, sa Sanna Söderberg på gatukontoret i en intervju i slutet av juni.
Även Västra hamnen har varit särskilt plågat av förhöjda bakteriehalter. Under slutet av juli och i början av augusti förra sommaren rådde där ett badstopp vars orsak fortfarande är en gåta.
Hur reagerar du på nyheten om badstoppet? Kommentera artikeln.
I en tidigare version av artikeln använde vi samma ord som Malmö Stad använde – "badförbud". Kommunen har nu rättat sin egen information och vi har korrigerat.
Läs alla artiklar om: Sommar 2014
Gå till toppen