Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Badstopp på två platser i Malmö

Sommaren är här, värmen är här och som ett brev på posten råder det nu åter badstopp på vissa platser i Malmö.

Malmö stad utfärdar badstopp vid Sundspromenaden i Västra hamnen och i Barnviken vid Sibbarps strand. Provtagning visar att vattnet är otjänligt och tills vidare spärras badplatserna av.
Enligt Malmö stads webbplats kommer nya prover att tas i slutet av vecka 30 vilket i praktiken innebär att badstoppet på de ovan nämnda platserna varar i minst en vecka.
Gatukontoret har i tidigare intervjuer med Sydsvenskan pekat ut Barnviken som en plats med förhöjd risk för dålig vattenkvalitet.
– Vattnet står still och viken är inte så djup. Det gör att det snabbt blir varmt och härligt att bada i men det blir också dåligt snabbt. Vi har ingen plan för hur vi ska kunna lösa det, sa Sanna Söderberg på gatukontoret i en intervju i slutet av juni.
Även Västra hamnen har varit särskilt plågat av förhöjda bakteriehalter. Under slutet av juli och i början av augusti förra sommaren rådde där ett badstopp vars orsak fortfarande är en gåta.
Hur reagerar du på nyheten om badstoppet? Kommentera artikeln.
I en tidigare version av artikeln använde vi samma ord som Malmö Stad använde – "badförbud". Kommunen har nu rättat sin egen information och vi har korrigerat.
Gå till toppen