FCR

"Jag är hungrig på att vinna titlar"

Idag klockan 12 presenterade de allsvenska serieledarna sitt senaste nyförvärv, världsstjärnan Marta Vieira da Silva.

Ryktet om att en av världens största fotbollsstjärnor var i Malmö spreds som en löpeld under måndagsförmiddagen.
Först presenterades Marta för laget innan förmiddagsträningen på Malmö ip och vid lunchtid var det dags att möta media.
Det smattrade ordentligt av blixtrarna när hon kom in rummet och satte sig på podiet mellan FC Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson och tränaren Markus Tilly.
– Jag är väldigt glad över att jag fick chansen att stanna här i Sverige och fortsätta min karriär, sa hon innan hon skrev under kontraktet.
Det sträcker sig först och främst över de resterande sex månaderna av året, men med option på ytterligare ett år.
Sedan tog hon av sig den vita kavajen för att dra på sig den nya klubbtröjan – det stod nummer 11 på ryggen när hon vände sig om.
Marta, som har utsetts till världens bästa spelare fem år i rad, saknade inte anbud efter att hon spelat sin sista match för Tyresö, vilket var Champions Leaguefinalen för drygt två månader sedan.
Satsande storklubbar som Kosovare Asllanis Paris Saint-Germain var intresserad av brasilianskan liksom andra toppklubbar.
– Jag trivs i Sverige. Visst har jag fått olika erbjudanden, men jag är fortfarande hungrig på att vinna titlar, speciellt Champions League, och jag ser stora chanser att klara det med FC Rosengård, sa Marta.
Vad har du gjort sedan Champions League-finalen och du lämnade konkursdrabbade Tyresö?
– Jag har kollat på VM, haha – och jag har haft en bristning på baksidan av låret. Jag var i Brasilien och försökte så klart titta på så många matcher jag kunde, men jag gjorde även rehab och försökte vara så mycket jag kunde med familjen, berättade Marta som fattade det slutgiltiga beslutet bara för ett par veckor sedan.
Därför åkte hon tillbaka upp till Stockholm på måndagen för att packa sina saker inför flytten och tanken är att hon ska vara med på sin första träning på torsdag.
Är du spelklar redan nu?
– Det får vi se. Jag måste börja träna så snabbt som möjligt så får vi se hur kroppen svarar.
Hur ser du på att ha ett så kort kontrakt som sex månader?
– Det känns som en utmaning. Nu måste jag visa att jag passar i laget och att jag har en plats här. Sedan får vi se vad som händer. Det kommer att motivera mig att göra mitt bästa på varje träning och match.
FC Rosengårds tränare Markus Tilly har angenäma problem inför nästa match mot Umeå den 30 juli när han får in ytterligare en offensiv spelare av yttersta världsklass.
– Det är inget som är hugget i sten. Vi har ett designat spelsystem redan där vi har många offensiva spelare på planen. Vi i ledarstaben har en tanke om hur vi ska göra sedan är det klart att vi har ett antal träningar på oss att testa och prova litegrann, förklarade han, även om det inte var något snack om var han egentligen vill se Marta i startelvan.
– Vi såg vilka klassmål hon gjorde i Champions League-finalen – därför så nära motståndarnas mål som möjligt.
 
Gå till toppen