Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Falsterbo-film får tävla i Venedig

Carl-Johan Westregårds kortfilm "Cams", inspelad i Falsterbo, har antagits och ska tävla på Venedigs filmfestival.

Bild: Privat
– Det känns helt sjukt. Det känns fortfarande som att jag drömmer. Särskilt eftersom jag gjort allting själv, förutom ljudmixen. Jag har suttit ensam med det här i ett år och ibland blir man såklart orolig, kanske är det bara jag som tycker det här är bra?
Vad handlar "Cams" om?
– Det är 13 minuters science fiction utan några som helst skådespelare. Den bygger mest på visuella effekter, handlingen har jag byggt upp i datorn.
Varför ville du spela in science fiction i Falsterbo?
– Dels för att det är praktiskt, jag är här på somrarna. Men också för de vackra miljöerna och naturen. Science fiction är inte det första man tänker på när man tänker på Falsterbo. Det är en postapokalyptisk historia, allt är övergivet och jag gillar kontrasten mot hur Falsterbo brukar se ut på somrarna, och alla enorma hus som i filmen plötsligt står övergivna.
Det här är första gången du gör en film helt själv. Varför ville du göra det?
– Det var mest ett experiment. I tidigare projekt har jag ibland stört mig på att andra lägger sig i. Jag ville se hur det blev utan någon annans inblandning.
Hur kom det sig att du började göra film?
– Som många andra så började jag göra actionfilmer redan som åttaåring. Jag tyckte det var kul när folk undrade hur jag lyckats med det där, och hur det är lite som att vara en trollkarl. Egentligen känner jag likadant idag.
När kommer man kunna se filmen i Sverige?
– Vanligtvis brukar jag alltid lägga ut mina filmer på nätet men nu när den blivit antagen så kan jag inte det. Men jag har sökt till Stockholms filmfestival också, så kommer den med där så blir det nog svensk premiär.
Vad hoppas du att det här kommer betyda på sikt?
– På ett personligt plan betyder det inte så mycket, men jag hoppas det kan leda till ett bra, fast jobb inom visuella effekter.

Carl-Johan Westregård

Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm
Bakgrund: Har regisserat och klippt en rad musikvideos, frilansat som vj på diverse klubbar för elektronisk musik i Malmö och jobbat med visuella effekter bland annat i "Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst".
Hans kortfilm "Cams" har valts ut till ett av bidragen i kortfilmsklassen på Venedigs filmfestival, som startar i slutet av augusti.
Gå till toppen