Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inte för sent att anmäla sig för den cykelsugne

Sugen på en cykeltur? Då är det bara att pumpa däcken, fylla vattenflaskan och putsa hjälmen. På Vombsjön runt finns det nämligen platser kvar.

Imorgon lördag går cykelloppet Vombsjön runt av stapeln, men det är inte försent för den som känner sig hugad. Mot en liten avgift kan man nämligen anmäla sig på plats.
– Just nu är det 310 som är anmälda, men vi räknar med dubbelt så många. Jag tror att det är många som tittar på hur vädret blir innan de anmäler sig, säger Inger Jänchen, ordförande för Vombsjön runt-kommittén.
I år är arrangerar Korpen Veberöd och Friluftsfrämjandet Veberöd cykelloppet för 43:e året. Och det brukar vara fint väder, enligt Inger Jänchen. Men det får inte vara för fint.
– I fjor var det jättevarmt och det är inte heller bra. Det blev ett lite lägre deltagande. Vi hoppas på varmt väder, men inte för varmt. Gärna lite moln emellanåt så det blir lite skugga.
I år har banan ritats om så att sträckorna ska bli lite säkrare. Enligt Trafikverkets nya bestämmelser får det inte ingå sträckor med hastighetsbegränsningar över 80 kilometer i timmen.
– I årets lopp är det någon enstaka sträckning som ligger på vägar med 80 kilometer i timmen, berättar Inger Jänchen.
En annan förändring kan dock ställa till det. En fotbollsplan som tidigare har använts till parkering har belagts med konstgräs och p-förbud. Därför kan det finnas färre parkeringsplatser än vanligt.
– De som reser för att komma hit kanske måste ta bilen, men de som bor i närheten kanske inte ska göra det. Det kan bli väldigt trångt, säger Inger Jänchen.

Välj mellan tre banor

Vombsjön runt består av tre banor: 35, 65 och 110-kilo- metersbanan.
Start och mål: Idrottshallen Svaleboskolan i Veberöd.
Starttiden varierar beroende på vilken bana man väljer.
Under loppet passerar deltagarna olika depåer där det serveras mat och dryck.
Gå till toppen