Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånskt medaljregn i VM och SM

Kämpinge GF lämnade VM i hopprep med massor av medaljer, Lunds VK spelade hem en handfull guld i beachvolley och både Höllvikens CK och FK Trampen cyklade hem flera pallplatser.
Det var med andra ord en lyckad helg för flera skånska idrottsföreningar.

Juniorguldet för en vecka sedan satte tonen för ett framgångsrikt hoppreps-VM för Sverige och Kämpinge GF.
Truppen lämnade Hongkong med ett stort antal medaljer i bagaget.
Efter att Isa Vigren, Kajsa Arwefjäll, Marina Jankell, Julia Nydemark och Smilla Eliasson tagit guld följde Kajsa Arwefjäll upp det med ett individuellt brons. Selma Kjellin tog sedan guld i 30 sekunder hastighetshopp i klassen 15+.
Medaljerna fortsatte att trilla in. Selma Kjellin, Linnea Murmark, Alexandra Filipovic och Josefin Holmgren tog silver i grenen 4x45 sekunder medan kvartetten Wilma Roth, Elin Söderlund, Sara Nässel och Tora Nyqvist ordnade dubbla andraplatser i dubbelrep freestyle och 2x1 minut.
För Höllvikens CK blev det egna arrangemanget, ungdoms-SM på cykel på gatorna i och vägarna omkring Vellinge, en lyckad tillställning.
Det blev två guld för hemmaklubben – Oskar Palm vann tempoloppet för pojkar 13-14 år och tog sedan ett stafettguld tillsammans med Christoffer Wall och Sofia Persson. Oskar Palm blev tvåa i linjeloppet medan Christoffer Wall tog brons i tempo för pojkar 15-16 år.
Även FK Trampen lämnade Vellinge med ett fint facit. I tempoloppet för P15-16 blev det en dubbelseger för Sandbyklubben när Linus Kvist vann före Vincent Andersson.
Klubbens övriga medaljörer var Rasmus Nilsson (brons, linjelopp P15-16), Sebastian Dellrup (silver, linjelopp P10-12), Sabina Levin (silver, linjelopp F15-16) samt stafettlaget (brons).
Staffanstorps CK tog två brons, båda genom Tuva Richter i F10-12.
Samtidigt med cykelfesten i Vellinge avgjordes ett annat ungdoms-SM i Falkenberg, där Lunds VK firade stora framgångar på beachvolleyplanen med tre guld, två silver och ett brons. Bröderna Oskar, August och Emil Borna lyckades med konststycket att bli svenska mästare i varsin åldersklass.
Oskar vann U19 i par med Pontus Nilsson. De blev dessutom tvåa i U21-klassen och fick på så sätt en plats även i seniortävlingen, där de bland annat stötte på olympierna Björn Berg och Simon Dahl.
August Borna och Nils Kjellin var obesegrade i U17 och tog ohotade guldet. I U13 var det Emil Borna och kusinen Max Borna som vann. Sjätte LVK-medaljen kom i U15, där Petter Bosrup tog silver i par med Eric Löwendahl från Malmö.
Gå till toppen