Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Way Out West: Naomi Pilgrims röst lämnar spår i luften

Naomi Pilgrim är någon vi kommer behöva skryta om som svensk exportvara i framtiden. I kött och blod, med basen i bröstkorgen, skriver Ida Skovmand.

Naomi Pilgrim spelar på Way out West.Bild: Niklas Axelsson/Rockfoto
Under guldtaket på ett utsålt Dramaten uppträdde Linda Pira i våras tillsammans med en grupp kvinnliga musiker, som tidigare medverkat i remixen av hennes "Knäpper mina fingrar”. På Way Out Wests stora scen Azalea plockar de igen upp mikrofonerna och blir dels ett ultimat slutargument framfläskat till dem som fortfarande hävdar att underrepresentationen av kvinnor inom rap beror på att de inte existerar, men framförallt en tung konsert. Det är svårt att räkna knutna nävar och uppspelt bultande hjärtan i publiken eftersom de flesta är gömda under prassliga regnponchos, men det är lätt att förutsätta att antalet är väldigt högt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen