Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosenberg spelklar mot Örebro

Bekräftade efter tisdagens stängda träning att han är redo.

Markus Rosenberg.Bild: Nils Jakobsson/Bildbyrån
Markus Rosenberg hade känning i ett ben och tvingades kliva av i matchen mot IFK Göteborg, men det ska inte hindra honom från spel hemma på Swedbank stadion mot Örebro på onsdagskvällen.
Det är två viktiga allsvenska matcher, Örebro hemma och Gefle borta, som väntar innan det är dags för Salzburg borta.
Det är tätt mellan matcherna och det är dessutom helt olika karaktärer på dem därför har man pratat mycket om kontrasterna inom laget.
– Ja det är självklart att det måste upp till ytan och det är viktigt att ställa om skallen. Det är verkligen det som är det svåra, men med den truppen som vi har är det lite enklare. Det är annat när man måste ta upp några juniorer när man behöver vila folk, men här kan man egentligen ta ut två elvor som nästan är lika starka och då blir det bättre harmoni i truppen, säger Markus Rosenberg och tillägger:
– Det blir att motbevisa svensk fotboll för det är inte många som har lyckats med att ta ett guld två år i rad och samtidigt lyckas i Europa. Det blir en sporre det också.
Malmö FF stängde som vanligt träningen efter en halvtimme dagen före match.
Den skadade ytterbacken Anton Tinnerholm deltog inte på träningen, men däremot körde Matias Concha för fullt.
– Det känns okej, jag känner av lite men det ska säkert hålla, säger Matias Concha som med största sannolikhet går in som högerback för Tinnerholm.
Gå till toppen