Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Irene Ekelund missade final

Åtta hundradelar från final på friidrotts-EM i Zürich. Irene Ekelund fick en seniordebut med mersmak. "Nu har jag sett hur långt före de är och får försöka kämpa mig dit", säger 17-åringen

Irene Ekelund, Sverige, efter målgången i semifinalen på 200m under dag 3 av EM i friidrott den 14 augusti 2014 i Zürich, SchweizBild: Carl Sandin, Bildbyrån
Semestern börjar gå mot sitt slut för Irene Ekelund. Två tävlingar kvar sedan börjar skolan igen.
En brun tejpning över den vänstra hälsenan skvallrar om att sommarens dubbla mästerskapssatsning har varit slitsam.
Samtidigt skvallrar leendet om att EM-debuten på 200 meter, där hon till slut var bara åtta hundradelar från en finalplats, kan bli något att tänka tillbaka på när träningen inför nästa säsong drar i gång.
– Det gick bättre än vad jag trodde, så jag är väldigt nöjd. Nu har jag gjort det här, säger värmländskan.

Hennes tävlingsdag på friidrotts-EM i Zürich inleddes med ett starkt lopp i försöken där hon tangerade sitt säsongsbästa 23,38. I semifinalen på kvällen blev det ännu bättre och 23,26 var inte alls långt bort från nederländska tvåan i heatet, Jamile Samuel.
– Det var bra. Det var ju väldigt nära, hon där, säger Ekelund med en lätt nickning bort mot nederländskan, som står lite längre bort i intervjuzonen.
– Jag tryckte på mer i kurvan och kände att jag hade kraft kvar, tryckte på på upploppet och försökte. Det var inte riktigt där, men nästan.
Ekelund slog igenom förra våren och blev snabbt ett av svensk friidrotts hetaste namn, inte minst när hon satte sitt personbästa 22,92 och tog guld på ungdoms-VM på sommaren.

VM i Moskva förra året valde hon att stå över. I stället kom mästerskapsdubbleringen i år. För några veckor sedan tog hon 200-silvret på junior-VM i Eugene, nu är debuten på ett seniormästerskap avklarad också.
– Jag åker runt på tävlingar, det är min semester. Jag har inte varit hemma så mycket, levt i en resväska. Men man ska inte klaga, säger hon med ett leende.
Dessutom är det ju bara två tävlingar kvar av säsongen.
– Det blir DN-galan, sedan blir det Finnkampen, sedan är jag klar. Sedan börjar skolan. Skönt att få vila lite efter det här.
Gå till toppen