Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Arenan ska bli lättare att komma ihåg

Färs och Frosta Sparbank Arena byter namn.
Den 1 september ändras det otympliga namnet till Sparbanken Skåne Arena.

Här är Sparbanken Skåne Arena.Bild: Henrik Rosenqvist
Arenan vid Klostergården har funnits i snart sex år. Ungefär lika länge har Lundabor kämpat med att lära sig namnet och att inte vricka tungan när det ska uttalas.
Men nu skippas de gamla häradsnamnen ”Färs” och ”Frosta” och istället ska det nya namnet Sparbanken Skåne Arena präntas in.
Namnbytet är en följd av att Färs och Frosta Sparbank under sommaren har gått samman med Sparbanken 1826 och delar av Sparbanken Öresund. Den nya banken heter Sparbanken Skåne.
Berne Nilsson, chef för arenan glädjer sig åt att inte längre behöva säga ”Färs och Frosta Sparbank Arena”.
– Vi som arbetar på arenan tycker att det är lysande eftersom det nya namnet är betydligt enklare, säger han.
– I vårt avtal med banken står att om banken byter namn under avtalsperioden har de rätt att byta namn även på arenan. Och det vore ju ”hål in the head” att behålla det ursprungliga namnet, fortsätter han.
Det är Sparbanken Skåne som ombesörjer kostnaderna för namnbytet på arenans skyltar, logotyp och hemsida.
– Det tar väl runt ett år innan det nya namnet sätter sig, tippar Berne Nilsson.
Någon namngivningsceremoni blir det inte, enligt Berne Nilsson. I stället hoppas han att de som besöker humorfestivalens föreställningar på arenan i slutet av månaden ska uppmärksamma namnbytet då skyltar med det nya namnet ska vara uppsatta på byggnaden.
– Vi hoppas att de finns på plats då, säger han.
Gå till toppen