Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Petra Brylander blir ensam teaterchef

Petra Brylander, som i dag delar ledarskapet för Malmö stadsteater, tar över som ensam vd och teaterchef när Jesper Larsson lämnar teatern.
- Publiken kommer inte att märka någonting, säger hon.

Petra Brylöander blir ensam teaterchef.Bild: Ingemar D Kristiansen
Som Sydsvenskan berättade i går blir Jesper Larsson, som har lett Malmö stadsteater tillsammans med Petra Brylander sedan 2008, vd för det nya kulturbolaget Malmö Live från och med i höst.
I samband med det utses Petra Brylander till vd och teaterchef.
- Publiken kommer inte att märka någonting men jag kommer att behöva stöttning, till exempel av en vice vd, säger hon.
Petra Brylander och Jesper Larsson har arbetat tillsammans som chefer för Malmö stadsteater i sju år och kommer att fortsätta coacha varandra, säger hon.
- Vi har gjort så mycket under de här åren. Vi har utvecklat och omorganiserat teatern, inlett internationella samarbeten och genomfört många stora projekt. Jag vill fortsätta på den vägen.
Som vd för Malmö Live kommer Jesper Larsson att ha fyra konstnärliga chefer under sig: en chef för Malmö symfoniorkester, en för de kommersiella arrangemangen, en för det kulturpolitiska programmet och en för det som kallas mötesplatser.
- Malmö Live ska kännas som en angelägenhet för alla. Det är den stora utmaningen, särskilt i Malmö som har en så blandad befolkning, säger han.
Beslutet att utse Jesper Larsson som vd för Malmö Live fattar kommunstyrelsen den 3 september och dagen därpå utser Malmö stadsteaters styrelse Petra Brylander till vd för Malmö stadsteater.
Gå till toppen