Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FC Rosengård lottas i Champions League

I eftermiddag lottas sexton- och åttondelsfinalerna till Champions League i schweiziska Nyon. FC Rosengård är seedat, men bara i den första lottningen.

– Vi hade helst velat undvika de regerande mästarna för det tredje året i rad i en tidig omgång, säger Rosengårds tränare Markus Tilly.
Förra året åkte dåvarande LDB FC Malmö ut mot de regerande mästarna Wolfsburg redan i åttondelsfinalen och åren innan dess var det Lyon och Frankfurt i kvartsfinalerna. Samtliga har varit regerande mästare vid tidpunkten och FC Rosengård har verkligen haft otur i lottningen.
– Vinner vi första rundan så vet vi redan nu vilka vi får i andra rundan, säger Markus Tilly och fortsätter:
– Det är fri lottning redan i åttondelsfinalen, men förhoppningsvis är det sista året som det är så.
Sextondelsfinalerna spelas: 8–9 och 15–16 oktober och de seedade klubbarna får börja hemma.
FC Rosengård representeras av klubbdirektören Klas Tjebbes som är på plats vid lottningen.
Kvaliteten bland de oseedade lagen är ojämn, men visst finns det motståndare som Markus Tilly gärna skulle slippa.
– Det är klart att man helst vill undvika Kazakstan dit det är knöligt att åka till, men annars är det viktigaste vilka vi får om vi lyckas vinna den första matchen, säger Markus Tilly.

Spelschemat

22 augusti: Lottning till sexton- och åttondelsfinaler i Nyon. Sextondelsfinalerna spelas: 8/9 och 15/16 oktober. Åttondelsfinaler: 8/9 och 12/13 november.
19 november: Lottning till kvarts- och semifinaler. Kvartsfinalerna spelas: 21/22 och 28/29 mars. Semifinaler: 18/19 och 25/26 april.
Final: 14 maj I Berlin.
Gå till toppen