Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

SD-politiker tar timeout

En enig styrelse för Sverigedemokraterna i Malmö tog på fredagsmorgonen beslut om Eva-Marie Olssons timeout.

Bild: Mikael Funke
Klockan nio på fredagsmorgonen, timmar efter att Sydsvenskan avslöjat den politiska sekreteraren Eva-Marie Olssons (SD) rasistiska inlägg på nätet, sammanträdde Sverigedemokraternas styrelse i Malmö.
– Vi ser från partiets sida väldigt allvarligt på detta. Vi har skickat ärendet vidare till vårt medlemsutskott för utredning, säger Magnus Olsson.
Styrelsen tog beslut om en time-out, vilken innebär att Eva-Marie Olsson tillfälligt lämnar sina nämndsuppdrag och att hon inte kommer att medverka i valrörelsen för Sverigedemokraterna.
På fredagen kommer Eva-Marie Olsson därför inte till sin arbetsplats i Malmö stadshus, utan stannar hemma.
Vad händer nu?
– Den utredning som nu ska göras kretsar kring vårt principprogram och våra etiska riktlinjer. Jag lyfte själv förslaget om time-out för Sverigedemokraternas lokala styrelse, säger Magnus Olsson..
Sydsvenskan har på fredagen sökt Eva-Marie Olsson.
Eva-Marie Olsson står femma på Sverigedemokraternas valsedel inför kommunfullmäktigevalet i Malmö. Förutom uppdraget som politisk sekreterare, har hon fram till time-outen varit ersättare i sociala resursnämnden och förskolenämnden.
Gå till toppen