Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rebecca & Fiona: Helt enligt den egna regelboken

Det är kanske inte stor klubbmusik, men kvällen följer Rebecca och Fionas koncept till punkt och pricka, skriver vår recensent.

ConcertGenre: HOUSE . ConcertArtist: Rebecca & Fiona. ConcertLocation: Stora scenen, Stortorget. ConcertDate: 2014-08-22.
Svensk arenahouse och pophouse har regler att förhålla sig till. Rebecca & Fiona följer de flesta av dem. De spelar någonstans mellan en tredjedel till hälften svenska produktioner i ett set. ”Made Of” av Nause, en duo där Rebeccas lillebror ingår, saknas till exempel aldrig i ett framträdande.
De värnar vänskaps- och familjerelationer. ”The Weekender” av Carli inleder och Carli står Fiona nära. De introducerar också sin medarbetares nya förhållande på scen.
Som en sista regellydnad bygger de inte upp sina dj-set särskilt tålmodigt utan går direkt på huvudrätten och presenterar sitt koncept utan att tempot varken avtar eller intensifieras under speltimmen.
Till ett mässande av ordet ”capitalism” går duon på scen. Därefter följer en märklig uppdelning där Rebecca Scheja i princip dj:ar ensam medan Fiona Fitzpatrick antingen ackompanjerar genom att slå på en pad, väcka publiken med olika utrop i mikrofonen eller dansa framför dj-båset. Som en sorts hypeman, den sidekickfigur rappare under 90-talet gärna använde sig av. Carli, Deniz Koyu och Eric Prydz spelas.
”Mind Control Consumerism” slår bakgrunden om till och Rebecca och Fiona mixar ihop egna ”Cold Heart” med Swedish House Mafia ”Save The World”. Det anknyter till ett övertydligt tema som konserten inleds med, där låtvalen kretsar kring att en räddning behövs och att en räddning också är på väg.
När de egna låtarna körs mimar de lika mycket som Swedish House Mafia alltid gör i sina dj-set, men då Rebecca och Fiona mimar till sina egna röster ger det en extra twist.
De retas medvetet genom att till och med mima med mikrofoner framför sig. Avslutningsvis spelar de upp en helt ny låt med John Dahlbäck som sägs heta ”Honor” och tillägnar den alla nydumpade i publiken. Det är kanske inte stor klubbmusik, men kvällen följer Rebecca och Fionas koncept till punkt och pricka.
Gå till toppen