Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brand på Ica Maxi i Västra hamnen

En brand gjorde att  ICA Maxi på Västra Varvsgatan i Malmö evakuerades vid lunchtid.

– Det är en vägg utanför lagret som börjat brinna, säger Måns Krook, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, som tog emot larmet klockan 12.30.
Rök från branden vällde in i butiken.
– Vi har släckt och gjort hål i konstruktionen för att inte röken ska sprida sig ännu mer. Vi har fem stationer på plats och nu ska vi ventilera byggnaden, säger Måns Krook.
På den avspärrade parkeringsplatsen framför matbutiken stod många fordon från räddningstjänst och polis. Två bilar med hävarm lyfte räddningspersonal uppåt väggen där de bröt ned fasadmaterialet med kofot.
Jacob Rosensköld, som tagit videoklippet här ovan,  jobbade inne i butiken med att packa upp varor på olika avdelningar.
– När jag kom bort till brödavdelningen vällde det upp svart rök, säger han.
– Sedan gick det ut ett meddelande till alla kunder om att evakuera butiken och vi i personalen hjälpte alla att komma ut.
Sedan samlades personalen på annat håll för lunch. Branden rapporterades släckt klockan 13.38.
 
Varför det började brinna är i nuläget oklart. Enligt polisen kan den ha uppstått när någon bränt ogräs med gasol som kan ha satt fyr även i en frigolitvägg.
Vet du mer? Har du bilder? Hör gärna av dig till oss på 040-71234, mejla oss eller skicka sms/mms till 71234. Tack!
Gå till toppen