Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vollmers öppnar ny Malmökrog

Vollmers är Malmös finaste restaurang, enligt White Guides rankning i våras. Nu öppnar Vollmers ytterligare en ny restaurang: Snapphane.

Ebbe Vollmer öppnar krogen Snapphane med sin bror Mats i Tunnelnhuset vid Adelgatan.Bild: Åsa Wallin (arkiv)
Bröderna Ebbe och Mats Vollmer fortsätter att bygga sitt restaurangimperium. Redan idag har de huvudrestaurangen Vollmers på Tegelgårdsgatan, en restaurang som i våras rankades som Sveriges 13:e bästa restaurang av White Guide. Dessutom driver de restaurangerna Sot och Gyoza på Adelgatan i anslutning till Mayfair Hotel Tunneln.
I september slår de upp dörrarna för ytterligare en restaurang i Mayfair Hotel-huset. Då öppnar Snapphane, en restaurang som ska fokusera lokala, säsongsanpassade och ekologiska råvaror uppbyggda i smårätter och mellanrätter.
– Tanken är att man ska kombinera smårätter till en helhet. Vi har valt ut en rad säsongsanpassade råvaror som vi vill laga mat på och de ska få vara i centrum, berättar ägaren Ebbe Vollmer som i början ska vara kökschef på Snapphane.
Brodern Mats Vollmer kommer att fortsätta vara huvudansvarig på restaurang Vollmers, men bröderna har delat gastronomiskt ansvar för alla fyra restaurangerna.
Tar man en titt på den kommande menyn så ser det vid en snabb anblick ut som en enklare variant av Vollmers meny. Det är tupp från Bosarps gård med aubergine och svart citron. Eller gris från Odarslöv med svart rättika och ljung. Vad är skillnaden mellan Snapphane och Vollmers, förutom storleken på rätterna och priset?
– Snapphane kommer att vara mer distinkt och råare. Vi ska fokusera på bara tre råvaror i varje rätt, säger Ebbe Vollmer.
Restaurangen Snapphane öppnar den 4 september.
Gå till toppen