Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Snackig satir på en kvart

Prat, prat och ännu mera prat. Det är vad som står på menyn i nya relationskomedin ”Taxi” som har premiär på SVT Flow i oktober.

Genre: Klassiker. PublishYear: 2014.
Andreas T Olsson och Jenny Silfverhjelm i ”Taxi”.Bild: Janne Danielsson
Man skulle kunna tro att allt redan är sagt efter tio år tillsammans. Så är det också för paret Magnus och Alice som spelas av Dramatenkollegorna Andreas T Olsson och Jenny Silfverhjelm, men det hindrar ingen av dem från att ta det några varv till.
– ”Taxi” är en kärleksfull drift med nutidsmänniskan och vårt behov av att prata. I all sin enkelhet är det någon slags satir över vår tid, säger Andreas T Olssons som förutom att spela en av huvudrollerna även har skrivit manus.
– Svensk film och tv drivs ofta av en tydlig berättelse, ungefär ”nu börjar det, nu är det mitten och nu är det slut”. ”Taxi” är en mer dialogdriven serie vilket är vanligare i till exempel Frankrike och Storbritannien.
Andreas T Olssons förhoppning är att de 15 minuter långa avsnitten ska kännas som en ”komprimerad halvtimmes sit-com”.
– Och efteråt ska tittaren helst känna att ”gud vad skönt att det är slut”.
Vad pratar Magnus och Alice om egentligen?
– Eftersom de sitter i en taxi tvingas de att prata med varandra. Riktningen påverkar ofta samtalen. I ett avsnitt är de på väg till en begravning och Magnus inser att han aldrig har träffat Alice moster som har dött. De har det egentligen bra men de problematiserar väldigt mycket. De har nått den där gränsen ”är det så här det ska vara nu?”.
Hur mycket i serien är självupplevt?
– Allt, på något sätt. Det behöver inte innebära att jag har upplevt situationerna personligen. Det kan vara så att jag har sett andra i dessa situationer. Men som av en slump insåg jag och min fru nyligen att vi faktiskt har varit gifta i just tio år.
Gå till toppen