Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Väntade frikort till Ryder Cup-laget

Ryder Cup-kaptenen Paul McGinley har gett sina tre frikort till det europeiska golflaget, som möter USA senare i september. De går till Stephen Gallagher, Ian Poulter och Lee Westwood.

Ryder Cup-kaptenen Paul McGinley har delat ut frikort till tre britter.Bild: Chris Carlson
Att han skulle välja tre britter var knappast överraskande, även om Lee Westwood bara är 16:e bästa europé på världsrankningen.
– Han har visat glimtar av storform de senaste månaderna, och jag känner att de tre spelare jag valt kommer att kunna bidra lika mycket som de nio som redan var inne i laget, säger Paul McGinley på presskonferensen.
Lee Westwood gör därmed sin nionde start i den klassiska lagmatchen.
– Jag är överlycklig. Ryder Cup är alltid en höjdpunkt under karriären, och jag har spelat mycket bättre de senaste månaderna än jag gjort på länge. Och det ska bli roligt att få representera Europa igen, säger Westwood.
Bland de som inte fick chansen var den före detta världsettan Luke Donald och italienaren Francesco Molinari.
– Luke var väldigt, väldigt besviken. Jag var hans partner i hans allra första Ryder Cup, jag har mycket respekt för honom som människa och spelare, men jag tittade på formen just nu, och då valde jag Lee Westwood, säger McGinley.
Henrik Stenson är sedan länge klar för laget.
Ryder Cup spelas på Gleneagles, Skottland, den 23–28 september.
Gå till toppen