Aktuella frågor

Debattinlägg: Malmö FF: "Vi hoppas att intresset ökar för att arbeta med oss i samhällsfrågor."

Även om de sportsliga framgångarna är det främsta målet och kärnan i vår verksamhet ingår det i klubbens kultur att ”fotboll är så mycket mer än fotboll”.
Det skriver fyra företrädare för Malmö FF, Niclas Carlnén, Jan-Olov Kindvall, Anna Tinglöf och Karin Heri.

Att MFF är klart för Champions League-spel är stort också för vad fotbollen kan betyda i samhället, skriver fyra företrädare för klubben.Bild: Lars Dareberg
Malmö FF är klart för Champions League-spel. Det är stort. Inte bara för Malmö FF och klubbens supportrar, utan för svensk fotboll. Och för vad fotbollen kan betyda i samhället.
Det är 14 år sedan ett svenskt lag lyckades kvalificera sig, och nu har våra himmelsblå pågar – lyfta av fantastiska supportrar – spelat sig till den europeiska fotbollens absoluta finrum.
MFF:s bragd riktar många blickar mot Malmö och Skåne som intressant region. Som Sydsvenskan nyligen påpekade i en ledare betyder Malmö FF mycket för stadens rykte och attraktivitet. Från klubbens sida är vi stolta över att kunna bidra till en ny optimism och dynamik i staden.
Även om de sportsliga framgångarna är det främsta målet och kärnan i vår verksamhet ingår det i klubbens kultur att ”fotboll är så mycket mer än fotboll”.
Att genom sportsliga framgångar kunna bidra till den stad och region som vi finns i och har ett kärleksförhållande med är viktigt för oss. Men vi vill också använda MFF:s starka varumärke och det engagemang som klubben väcker till att göra bra saker för den stad vi verkar i.
Vi driver fotbollsakademier i högstadiet tillsammans med Malmö stad, Staffanstorps kommun och Simrishamns kommun. Dessutom har vi ett idrottsgymnasium tillsammans med Malmö stad. I höst utökas idrottsgymnasiet med praktiska program som VVS och omsorg.
Karriärakademin är det senaste tillskottet på avdelningen MFF i Samhället. Det är ett initiativ för att matcha arbetslösa Malmöungdomar med jobbmöjligheter i de företag som samarbetar med MFF. Vi planerar också en rad karriärevenemang, till exempel en dag med jobbmässa och fotbollsturnering för företag och arbetslösa ungdomar.
Karriärakademin vill vara ett sammanhållande kitt och hjälpa ungdomar så att de kan visa vilka stjärnor de kan vara om de bara får en chans av en arbetsgivare.
Med den Europaresa som MFF:s senaste framgång innebär hoppas vi på ökat intresse från Malmös näringsliv och andra intressenter, som Malmö stad, Arbetsförmedlingen, Region Skåne, andra föreningar och Malmö högskola, för att arbeta tillsammans med oss även i samhällsfrågor. Tillsammans är vi starka, och att laget är viktigt är tydligt i all vår verksamhet.
För oss är framgångarna både på och utanför planen betydelsefulla. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med på resan mot ett ännu bättre Malmö.
Niclas Carlnén
Jan-Olov Kindvall
Anna Tinglöf
Karin Heri
 
FÖRTYDLIGANDE
Redan idag är Region Skåne, Arbetsförmedlingen, Malmö Stad, Malmö Högskola och flera av Malmö FF:s samarbetsföretag goda samarbetspartners till MFF och bidrar med engagemang, kunskap och ekonomiskt stöd. De är till exempel medarrangörer på den jobbmässa och fotbollsturnering som MFF tillsammans med dem anordnar i höst.
Niclas Carlnén är VD för Malmö FF.
Jan-Olov Kindvall är avdelningschef för MFF i Samhället.
Anna Tinglöf är projektledare för MFF:s karriärakademi.
Karin Heri är projektledare för MFF:s karriärakademi.
Gå till toppen