Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

FP vill göra Stadsbiblioteket till kulturhus

Stadsbiblioteket kan förutom böcker rymma utställningar, musik, dans, teater och plats för möten. Det anser Folkpartiet som vill utreda en tillbyggnad.

Stadsbiblioteket i Lund kan bli nytt kulturhus, om Folkpartiet får bestämma.Bild: Johan Pihlemark
Stadsbibliotekets läge är centralt och partiet vill nu utreda om det går att bygga på en våning till eller byggas ut på andra sätt.
"Genom att bygga ovanpå stadsbiblioteket kan vi samla all kultur på en plats och möjliggöra för fler Lundabor att ta del av ett rikt kulturliv i centrala Lund. Det gör Lund till en ännu attraktivare stad att bo i", skriver Mia Honeth (FP) vice ordförande i byggnadsnämnden i ett pressmeddelande.
Planerna skulle stämma med Region Skånes strategi att utveckla biblioteksverksamheten i riktning mot kulturhus. Det skulle i sin tur öka möjligheterna att få statliga anslag till kultur i Lund, anser partiet.
"Detta är en stor investering, men det är en nödvändig investering om Lund på allvar ska vara en ledande stad för kultur i Skåne. Det leder till en långsiktig utveckling och kvalitetshöjning av kulturlivet i Lund", skriver Ulf Nilsson (FP) vice ordförande i riksdagens kulturutskott.
Gå till toppen