Ekonomi

Han är årets företagare i Skåne

Helsingborgsföretagaren Peter Allard har utsetts till Årets företagare 2014 i Skåne.

Peter Allard, ägare till Camp Scandinavia.Bild: Sven-Erik Svensson
Peter Allard äger och driver familjeföretaget Camp Scandinavia, ett av Nordens ledande företag inom området ortopedteknik.
Under fredagskvällen prisades han vid en bankett på Örenäs slott, dit alla vinnare av titeln Årets företagare på kommunnivå i Skåne och Blekinge bjudits in.
Camp Scandinavia omsatte förra året 169 miljoner kronor och gjorde en vinst efter skatt på 23 miljoner. Bolaget grundades 1954 och har förutom huvudkontor och lager i Helsingborg även verksamhet i Oslo och Helsingfors.
Juryns motivering: "Med högkvalitativa produkter skapar vinnarens familjeföretag en ökad livskvalité för kunderna. Med fokus inte bara på produkt och ekonomi utan även på socialt och miljömässigt ansvarstagande utöver det vanliga är vinnaren ett föredöme för andra entreprenörer."
Årets företagare är en utmärkelse som delats ut sedan 1986 i samarbete mellan intresseorganisationen Företagarna och landets kommuner. Priset går till en företagare som fortfarande är aktiv i bolaget och har ett betydande ägande.
Gå till toppen