Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ett rus i natten för oss solskygga

Jag gillar inte sol. Minns ett Malmölopp i strålande väder, asfalten luktade bränt och jag sprang utan keps.

Efter tre kilometer kokade hjässan och jag sicksackade mellan husen i jakt på skugga.
Inte konstigt att jag missade vätskekontrollen.
Inte konstigt att jag sprang längre än alla andra.
Inte konstigt att jag var mer russin än muskelknippe när jag raglade i mål.
För oss som fruktar fint väder är Midnattsloppet ett säkert kort, garanterat solfritt och en förväntad temperatur kring behagliga 10 grader. Idealförhållanden, som man säger i sportvärlden. Det är lördagskväll och fest. Doften av öl ersätter lukten av avgaser. Tjohejet från uteserveringarna på Skolgatan ger löparbenen ett extra rus.
Vi är en betydande skara som kutar i natten. I år är 6 500 löpare anmälda, drygt 1 500 fler än de som sprang under fjorårets Malmöpremiär.
Jag vet inte hur många som deltog i första Midnattsloppet på Söder i Stockholm för 32 år sedan men idag är det i alla fall en turnerande bjässe i milloppsbranschen som omsätter många miljoner kronor och som enligt midnattsloppet.com sysselsätter 2 000 funktionärer i fyra städer.
Grafiken nedan visar var och när vi ska springa ikväll. Den som vill promenera får tänka om: målet stänger klockan 23.25. Lite tidigt för ett midnattslopp kanske.
Vi ses där ute!
PS. Fler motionslopp i Skåne hittar du här.
Gå till toppen